Jajko w koszu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2084
Jajko w koszu
fot. nebulux76 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kromki chleba tostowego przełożyć na stolnice i wyciąć w nich kubkiem otwory w środku. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego wycięte wcześniej kromki chleba tostowego. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, następnie wbić do nich jajka, oprószyć wszystko szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu do chwili ścięcia się jaj. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów