Pappardelle z parmezanem i czarną truflą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2099
Składniki:
- 30 g makaronu pappardelle
- 1 łyżka masła
- 1 świeża, czarna trufla
- 1 łyżka tartego parmezanu
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Truflę oraz natkę zielonej pietruszki dokładnie umyć i osaczyć z wody. Następnie makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego ugotowany wcześniej makaron. Całość posypać tartym parmezanem i pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Dokładnie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać świeżo startą na tarce jarzynowej czarną truflą.
Komentarze (0)