Jajka ze szparagami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 949
Składniki:
- 300 g zielonych szparagów
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- garstka świeżego szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak oraz szparagi umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je szczyptą soli i smażyć do chwili, aż same białka się zetną. Wówczas ściągnąć je z patelni i wyłożyć na talerz. Całość posypać gotowanymi szparagami, nałożyć na to szpinak i polać oliwą z oliwek.
Komentarze (0)