Jajka ze szparagami i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 949
Jajka ze szparagami i szpinakiem
fot. loustejskal / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g zielonych szparagów
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • garstka świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak oraz szparagi umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je szczyptą soli i smażyć do chwili, aż same białka się zetną. Wówczas ściągnąć je z patelni i wyłożyć na talerz. Całość posypać gotowanymi szparagami, nałożyć na to szpinak i polać oliwą z oliwek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów