Jajka nadziewane pastą z tuńczyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2541
Składniki:
- 6 jajek
- 1 puszka tuńczyka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka świeżo startego chrzanu
- 5 rzodkiewek
- 1 łyżka posiekanej natki
- kilka liści sałaty
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtko. Tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy żółtka, majonez, chrzan, natkę przyprawiamy solą, pieprzem, ucieramy. Masą wypełniamy połówki jajek i dekorujemy plasterkami rzodkiewek. Układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Komentarze (0)