Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2541
Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka świeżo startego chrzanu
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • kilka liści sałaty
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtko. Tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy żółtka, majonez, chrzan, natkę przyprawiamy solą, pieprzem, ucieramy. Masą wypełniamy połówki jajek i dekorujemy plasterkami rzodkiewek. Układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów