Jajka nadziewane pastą ze szprotek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3167
Składniki:
- 6 jajek na twardo
- 1 puszka szprotek w oleju
- 3 łyżki majonezu
- 1 cytryna
- kilka gałązek natki
- kilka liści sałaty
- pieprz
Opis przygotowania:
Cytrynę myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Z jednej połówki wyciskamy sok, drugą kroimy w plasterki, a następnie w niewielkie cząstki. Jajka kroimy wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka. Szprotki odsączamy z oleju i rozgniatamy widelcem z żółtkami. Dodajemy majonez, sok z cytryny, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Masą wypełniamy połówki jajek, dekorujemy kawałkami cytryny i listkami natki. Układamy na półmisku wyłożonym listkami sałaty.
Komentarze (0)