Jajka z łososiem, kawiorem i rzepą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1788
Składniki:
- 2 plastry wędzonego łososia
- 2 jajka
- 2 łyżki przyprawy mirin
- 2 listki świeżej bazylii
- 2 kwiaty z bazylii do dekoracji
- 1 łyżeczka czerwonego kawioru
Opis przygotowania:
Rzepę oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Rzepę obrać ze skóry i pokroić w krążki o grubości 1 cm. Następnie zalać je przyprawą mirin i moczyć przez 30 minut. Po namoczeniu osączyć i przełożyć je na talerz. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane zawinąć w plastry wędzonego łososia, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na krążki rzepy na talerzu. Wszystko wyłożyć kawiorem i udekorować kwiatem i liśćmi świeżej bazylii
Komentarze (0)