Jajka z łososiem, kawiorem i rzepą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1788
Jajka z łososiem, kawiorem i rzepą
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 plastry wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki przyprawy mirin
  • 2 listki świeżej bazylii
  • 2 kwiaty z bazylii do dekoracji
  • 1 łyżeczka czerwonego kawioru

Opis przygotowania:

Rzepę oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Rzepę obrać ze skóry i pokroić w krążki o grubości 1 cm. Następnie zalać je przyprawą mirin i moczyć przez 30 minut. Po namoczeniu osączyć i przełożyć je na talerz. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane zawinąć w plastry wędzonego łososia, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na krążki rzepy na talerzu. Wszystko wyłożyć kawiorem i udekorować kwiatem i liśćmi świeżej bazylii

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów