Jajka faszerowane łososiem, kalafiorem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2652
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 mały kalafior
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Jajka włożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody, ugotować na twardo i odcedzić. Kiedy są jeszcze gorące - bardzo ostrym, ciężkim nożem przeciąć je energicznym ruchem na połówki i wydrążyć środki, zostawiając całe skorupki. Następnie wydrążone środki pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Łososia wędzonego pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych jajek. Kalafiora umyć, pokroić na różyczki, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do składników. Dodać do tego majonez, doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć łyżeczką do wydrążonych skorupek od jajek. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)