Jajka z dorszem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2570
Składniki:
- 30 g wędzonego dorsza
- 6 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę pietruszki umyć, osączyć z wody, część pozostawić do dekoracji, a resztę pokroić drobno. Jajka włożyć do garnka, zalać wodą, ugotować na twardo i odcedzić. Następnie obrać ze skorupek i wyciągnąć żółtka. Dorsza oczyścić ze skóry oraz ości i połączyć z żółtkami. Dodać do tego majonez, pokrojoną drobno część natki zielonej pietruszki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość zmiksować. Zmiksowanymi składnikami nadziać białka jajek i posypać mielona papryką. Całość przełożyć na talerz i udekorować pozostawioną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)