Jajka z dorszem i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2570
Jajka z dorszem i majonezem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego dorsza
  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę pietruszki umyć, osączyć z wody, część pozostawić do dekoracji, a resztę pokroić drobno. Jajka włożyć do garnka, zalać wodą, ugotować na twardo i odcedzić. Następnie obrać ze skorupek i wyciągnąć żółtka. Dorsza oczyścić ze skóry oraz ości i połączyć z żółtkami. Dodać do tego majonez, pokrojoną drobno część natki zielonej pietruszki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość zmiksować. Zmiksowanymi składnikami nadziać białka jajek i posypać mielona papryką. Całość przełożyć na talerz i udekorować pozostawioną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów