Jajka w sosie z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3187
Jajka w sosie z awokado

Składniki:

  • 6 jajek na twardo
  • 1 awokado
  • 150 ml jogurtu
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek dymki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier, sól i pieprz

Opis przygotowania:

Awokado myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy, kroimy na kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy jogurt i miksujemy. Gotowy sos doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dymkę i rzodkiewkę myjemy, kroimy w plasterki. Jajka obieramy, kroimy w połówki i układamy rządkami na półmisku. Brzegi półmiska obsypujemy pokrojoną dymką. Jajka polewamy sosem z awokado i dekorujemy plasterkami z rzodkiewki.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów