Jajka w sosie z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3368
Składniki:
- 6 jajek na twardo
- 1 awokado
- 150 ml jogurtu
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek dymki
- 1 łyżka soku z cytryny
- cukier, sól i pieprz
Opis przygotowania:
Awokado myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy, kroimy na kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy jogurt i miksujemy. Gotowy sos doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dymkę i rzodkiewkę myjemy, kroimy w plasterki. Jajka obieramy, kroimy w połówki i układamy rządkami na półmisku. Brzegi półmiska obsypujemy pokrojoną dymką. Jajka polewamy sosem z awokado i dekorujemy plasterkami z rzodkiewki.
Komentarze (0)