Jajka w sosie sojowym
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5649
Składniki:
- 10 jajek
- 2 ząbki czosnku
- 1,5 szklanki wody
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 czerwona papryczka chili do dekoracji
- 0,5 szklanki ciemnego sosu sojowego
Opis przygotowania:
Jajka przełożyć do rondla, zalać je taką ilością wody, aby nie wystawały, ugotować na twardo, po czym odcedzić i obrać ze skorupek. Do rondla wlać wodę, sos sojowy, wsypać cukier, wymieszać i postawić na średnim ogniu. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do gotowanych składników wraz z obranymi wcześniej jajkami. Całość gotować przez 5 minut. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Gotową potrawę udekorować papryczką chili.
Komentarze (2)
Zrobiłam wszystko dokładnie z przepisem, ale wyszły niesmaczne.. może to kwestia gustu, ale nie polecam tego przepisu ://
Nawet z keczupem nie dało się zjeść? :D