Jajka z awokado i oliwkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2952
Składniki:
- 30 szt. jajek
- 3 owoce awokado
- 1 cebula
- 1 opakowanie czarnych oliwek
- 1 łyżka mielonej czerwonej papryki chili
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połowy i wyciągnąć żółtka. Żółtka wrzucić do miski. Obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek. Owoce awokado obrać ze skóry, przekroić na połowy, usunąć pestki i miąższ, następnie pokroić drobno i dodać do żółtek. Żółtka, cebulę i awokado zmiksować razem na jednolitą masę, doprawić do smaku solą, pieprzem, dobrze wymieszać, przełożyć do szprycy i nałożyć w miejsce wyciągniętych żółtek. Wszystko posypać mieloną papryka i udekorować pokrojonymi oliwkami.
Komentarze (0)