Jajka z awokado i oliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2952
Jajka z awokado i oliwkami
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 szt. jajek
  • 3 owoce awokado
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie czarnych oliwek
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki chili
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połowy i wyciągnąć żółtka. Żółtka wrzucić do miski. Obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek. Owoce awokado obrać ze skóry, przekroić na połowy, usunąć pestki i miąższ, następnie pokroić drobno i dodać do żółtek. Żółtka, cebulę i awokado zmiksować razem na jednolitą masę, doprawić do smaku solą, pieprzem, dobrze wymieszać, przełożyć do szprycy i nałożyć w miejsce wyciągniętych żółtek. Wszystko posypać mieloną papryka i udekorować pokrojonymi oliwkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów