Szaszłyki z ciasta i warzyw

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3141
Szaszłyki z ciasta i warzyw
fot. chordmonkey / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 g zielonych szparagów
  • 2 czerwone papryki
  • 0,5 szklanki ciepłej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Szparagi włożyć do garnka, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ciasto francuskie rozmrozić, namoczyć ciepłą wodą, po czym pokroić w podłużne plastry o szerokości 1,5 cm. W pokrojone plastry ciasta zawinąć ugotowane wcześniej szparagi i pokrojoną paprykę. Całość przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec na złoty kolor ciasta.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów