Szaszłyki z ciasta i warzyw
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3333
Składniki:
- 250 g mrożonego ciasta francuskiego
- 30 g zielonych szparagów
- 2 czerwone papryki
- 0,5 szklanki ciepłej wody
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Szparagi włożyć do garnka, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ciasto francuskie rozmrozić, namoczyć ciepłą wodą, po czym pokroić w podłużne plastry o szerokości 1,5 cm. W pokrojone plastry ciasta zawinąć ugotowane wcześniej szparagi i pokrojoną paprykę. Całość przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec na złoty kolor ciasta.
Komentarze (0)