Szynka z marchewką w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2318
Składniki:
- 30 g szynki wędzonej w plastrach
- 5 łyżek jasnego gotowego sosu sojowego
- 4 marchewki
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Marchew umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebule obrać ze skóry i pokroić w talarki. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać marchew, oprószyć szczyptą soli i smażyć przez 2 minuty. Potem wlać do tego sos sojowy, włożyć szynkę, oprószyć białym pieprzem i smażyć z jednej strony przez 1,5 minuty na małym ogniu. Po tym czasie dodać cebulę, zeszklić, ściągnąć z ognia i całość przełożyć na talerz. Całość posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)