Kamby arro
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1752
Składniki:
- 2 szklanki mleka 2%
- 2 łyżki cukru cukru
- 1 szklanka kleistego ryżu
- 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 0,5 szklanki wody
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżąca wodą. Do rondla wlać 2 szklanki mleka oraz wodę, wsypać do tego tartą skórkę cytrynową, cukier oraz szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Następnie wsypać do tego opłukany wcześniej ryż. Składniki dokładnie wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości ryżu. Kiedy ryż zmięknie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miseczek i dobrze przestudzić. Przed podaniem do spożycia wszystko posypać mielonym cynamonem.
Komentarze (0)