Kamby arro

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1457
Kamby arro
fot. Daniel Lobo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mleka 2%
  • 2 łyżki cukru cukru
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 0,5 szklanki wody
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Ryż opłukać pod bieżąca wodą. Do rondla wlać 2 szklanki mleka oraz wodę, wsypać do tego tartą skórkę cytrynową, cukier oraz szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Następnie wsypać do tego opłukany wcześniej ryż. Składniki dokładnie wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości ryżu. Kiedy ryż zmięknie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miseczek i dobrze przestudzić. Przed podaniem do spożycia wszystko posypać mielonym cynamonem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów