Jajka w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1601
Składniki:
- 300 g mrożonego ciasta francuskiego
- 15 g drobno tartego parmezanu
- 8 jaj
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonej papryki chili
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka soli
Opis przygotowania:
Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skorupek. Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć na stolnicę i wysmarować je z jednej strony olejem. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą w misce, po czym posypać wysmarowane olejem ciasto. Na to nałożyć ugotowane wcześniej jajka i pozawijać je każde z osobna. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i póki ciasto jest jeszcze ciepłe - posypać je tartym parmezanem.
Komentarze (0)