Jajka przepiórcze w mięsie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2384
Składniki:
- 4 jajka przepiórcze
- 6 parówek drobiowych
- 2 kromki chleba bez skórki
- 1 jajko
- keczup
- pęczek bazylii
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Jajka przepiórcze ugotować na półmiękko. Ugotowane obrać delikatnie ze skorupek. Parówki drobiowe pozbawić skóry i razem z chlebem przemielić przez maszynkę do mięsa. Do przemielonego mięsa wbić jajko, posolić oprószyć pieprzem i wyrobić ręcznie na jednolitą masę. Gotową masą obłożyć jajka i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu, przekroić na połowy i przełożyć na talerz. Całość posypać bazylią i dodać keczup.
Komentarze (0)