Grilowane jajka przepiórcze

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2912
Grilowane jajka przepiórcze
fot. SauceSupreme / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 12 jajek przepiórczych
  • 150 g boczku krojonego
  • 1 cebula
  • 1 słoiczek ostrej musztardy
  • patyczki szaszłykowe
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić i obrać ze skorupek. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Obrane jajka zawinąć w plastry boczku, wbić na patyczki szaszłykowe, przełożyć krążkami cebuli i ponownie obłożonym jajkiem, cebulą. Szaszłyki ustawić na grillu i podpiec do zarumienienia boczku. Gotowe szaszłyki polać musztardą i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów