Grilowane jajka przepiórcze
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2912
Składniki:
- 12 jajek przepiórczych
- 150 g boczku krojonego
- 1 cebula
- 1 słoiczek ostrej musztardy
- patyczki szaszłykowe
- sól
Opis przygotowania:
Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić i obrać ze skorupek. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Obrane jajka zawinąć w plastry boczku, wbić na patyczki szaszłykowe, przełożyć krążkami cebuli i ponownie obłożonym jajkiem, cebulą. Szaszłyki ustawić na grillu i podpiec do zarumienienia boczku. Gotowe szaszłyki polać musztardą i podawać na ciepło.
Komentarze (0)