Przepiórcze roladki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1918

Składniki:

  • 20 przepiórczych jajek
  • 20 małych paseczków wędzonego boczku
  • 20 marnowanych grzybków lub plastrów ogórka kiszonego
  • 20 wykałaczek drewnianych
  • 1 sałata
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka umyć, zalać zimną wodą i gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut. Po ugotowaniu ostudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko obwinąć plastrem boczku, wbić wykałaczką z nabitym grzybkiem lub ogórka kiszonego. Sałatę umyć, ułożyć liście na talerz, a na nie pospinane jajka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów