Jajka kacze z selerem i kolendrą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1312
Jajka kacze z selerem i kolendrą
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 jajka kacze
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • pęczek świeżej kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie łodygi selera naciowego pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do selera w misce. Oba składniki oprószyć szczyptą soli, zalać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Jajka kacze przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skorupek, pokroić w plastry i dodać do całości. Dodać do tego natkę zielonej kolendry, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów