Jajka kacze z selerem i kolendrą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1541
Składniki:
- 4 jajka kacze
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 cebula
- pęczek świeżej kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie łodygi selera naciowego pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do selera w misce. Oba składniki oprószyć szczyptą soli, zalać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Jajka kacze przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skorupek, pokroić w plastry i dodać do całości. Dodać do tego natkę zielonej kolendry, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)