Ozorki kacze z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3310
Składniki:
- 0,5 kg ozorków kaczych
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka chili
- 1 marchewka
- 1 łyżka soku z limonki
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Ozorki umyć, zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Marchew pokroić w talarki. Cebulę i czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodać marchew, paprykę i ugotowane ozorki. Doprawić pieprzem, solą oraz imbirem. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez 2 minuty. Następnie całość ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i polać sokiem z limonki.
Komentarze (0)