Ozorki kacze z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3115
Ozorki kacze z warzywami
fot. Kent Wang / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg ozorków kaczych
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka chili
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Ozorki umyć, zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Marchew pokroić w talarki. Cebulę i czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodać marchew, paprykę i ugotowane ozorki. Doprawić pieprzem, solą oraz imbirem. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez 2 minuty. Następnie całość ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i polać sokiem z limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów