Jaja nadziewane serem, majonezem i musztardą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 4945
Składniki:
- 30 jaj
- 10 g tartego parmezanu
- 3 marchewki
- 3 łyżki zielonych oliwek w zalewie
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy Dijon
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Marchew umyć, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w cienkie krążki. Jajka włożyć do dużego garnka, zalać wodą w taki sposób, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Wydrążone żółtka przełożyć do miski i wymieszać z tartym parmezanem, majonezem oraz musztardą. Doprawić do smaku, po czym zmiksować mikserem, a następnie napełnić wydrążone białka jaj. Oliwki osaczyć z zalewy, pokroić w cienkie krążki i dodać do napełnionych jaj. Dodać do tego pokrojoną wcześniej marchew i całość ułożyć na tacy.
Komentarze (0)