Jaja nadziewane serem, majonezem i musztardą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 4945
Jaja nadziewane serem, majonezem i musztardą
fot. anneh632 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 jaj
  • 10 g tartego parmezanu
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki zielonych oliwek w zalewie
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Marchew umyć, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w cienkie krążki. Jajka włożyć do dużego garnka, zalać wodą w taki sposób, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Wydrążone żółtka przełożyć do miski i wymieszać z tartym parmezanem, majonezem oraz musztardą. Doprawić do smaku, po czym zmiksować mikserem, a następnie napełnić wydrążone białka jaj. Oliwki osaczyć z zalewy, pokroić w cienkie krążki i dodać do napełnionych jaj. Dodać do tego pokrojoną wcześniej marchew i całość ułożyć na tacy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów