Ogórki faszerowane jajkiem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1479
Składniki:
- 4 zielone ogórki
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
- pęczek drobnego szczypiorku
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki pozbawić końcówek, przekroić na połówki, wydrążyć z nich środki i posiekać drobno do miski. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych ogórków w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do tego majonez, wymieszać, przełożyć łyżką do wydrążonych ogórków i udekorować szczypiorkiem
Komentarze (0)