Jajecznica z tortillą i kiełbasą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2334
Jajecznica z tortillą i kiełbasą
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 pęta kiełbasy śląskiej
  • 2 placki tortilli
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • Jajecznica:
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka 2%
  • 1łyżka maki kukurydzianej

Opis przygotowania:

Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zrumienić ją na rozgrzanym oleju na patelni. Do zrumienionej kiełbasy dodać połamane na drobne kawałki placki tortilli i smażyć razem przez 1 minutę na średnim ogniu.

Przygotować jajecznicę: jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać mąkę kukurydzianą, szczyptę soli oraz pierzu i dokładnie roztrzepać widelcem, po czym przelać do smażonej kiełbasy z tortillą. Całość dokładnie wymieszać i smażyć do chwili, aż jajka się zetną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów