Jajecznica z tortillą i kiełbasą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2562
Składniki:
- 2 pęta kiełbasy śląskiej
- 2 placki tortilli
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- Jajecznica:
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka 2%
- 1łyżka maki kukurydzianej
Opis przygotowania:
Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zrumienić ją na rozgrzanym oleju na patelni. Do zrumienionej kiełbasy dodać połamane na drobne kawałki placki tortilli i smażyć razem przez 1 minutę na średnim ogniu.
Przygotować jajecznicę: jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać mąkę kukurydzianą, szczyptę soli oraz pierzu i dokładnie roztrzepać widelcem, po czym przelać do smażonej kiełbasy z tortillą. Całość dokładnie wymieszać i smażyć do chwili, aż jajka się zetną.
Przygotować jajecznicę: jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać mąkę kukurydzianą, szczyptę soli oraz pierzu i dokładnie roztrzepać widelcem, po czym przelać do smażonej kiełbasy z tortillą. Całość dokładnie wymieszać i smażyć do chwili, aż jajka się zetną.
Komentarze (0)