Jajecznica kiełbasą hiszpańską
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2492
Składniki:
- 4 jajka
- 0,5 kg kiełbasy hiszpańskiej Chorizo lub wieprzowej
- 15 dag wiórek sera żółtego
- 2 suszone czerwone papryki
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Papryki drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i drobno pokroić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego cebulę, zeszklić, dodać paprykę i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać do tego kiełbasę, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Smażyć przez 4 minuty i przełożyć na talerz. Jajka roztrzepać w rondlu, dodać do nich wiórki sera żółtego, szczyptę soli, wymieszać, przelać na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć jajecznicę. Gotową dodać do kiełbasy.
Komentarze (0)