Tortilla z jajecznicą i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1635
Składniki:
- 4 placki tortilli
- 4 jajka
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 2 łyżki mleka
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Placki tortilli wysmarować letnią wodą, przeciąć na połówki i wyłożyć nimi odpowiednie małe okrągłe foremki do ciasta. Następnie jajka wbić do rondla i wlać do nich mleko. Składniki w rondlu doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, razem dokładnie roztrzepać widelcem, przelać do foremek z tortillą, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy całość wyciągnąć z piekarnika oraz foremek i przełożyć na talerz. Kapary osączyć z zalewy i posypać nimi potrawę.
Komentarze (0)