Jajecznica z kiełbasa i pitą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1180
Składniki:
- 4 jajka
- 2 pęta kiełbasy wiejskiej
- 2 chlebki pita
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- natka zielonej pietruszki
- sol
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Następnie jajka wbić do kubka, doprawić je do smaku szczyptą soli, mielonego pieprzu i dobrze roztrzepać widelcem. Następnie przelać je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia i wysmarować na gorąco pikantnym keczupem. Kiełbasę przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do chwili, aż zacznie się rumienić. Wówczas wyciągnąć z piekarnika i dodać do jaj na patelni. Całość posypać pokrojoną drobno pietruszką i podawać z chlebkiem pita.
Komentarze (0)