Jajecznica z pieczarkami, porem i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3269
Składniki:
- 10 dag pieczarek
- 5 dag szynki
- 4 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 por
- 1 cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Szczypiorek posiekać, pieczarki pokroić w plastry, por w krążki, a cebulę w kostkę. Rozgrzać olej na patelni dodać do tego pokrojone warzywa oraz pieczarki i smażyć przez 3 minuty. Jajka roztrzepać w misce, przelać do smażonych warzyw, dodać pokrojony szczypiorek, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do tego plastry szynki.
Komentarze (0)