Jajecznica z pieczarkami i porem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1987
Jajecznica z pieczarkami i porem
fot. xurde / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 małych pieczarek
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 por
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Por oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Por pokroić na małe kawałki. Pieczarki oczyścić z błony i pokroić w cienkie plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojone pieczarki z porem, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć pod przykryciem do czasu, aż por się zeszkli. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli, po czym przelać do smażonych składników. Całość wymieszać i smażyć do momentu ścięcia się jaj. Wówczas ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów