Jajecznica z pieczarkami i porem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2210
Składniki:
- 6 małych pieczarek
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- 1 por
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Por oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Por pokroić na małe kawałki. Pieczarki oczyścić z błony i pokroić w cienkie plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojone pieczarki z porem, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć pod przykryciem do czasu, aż por się zeszkli. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli, po czym przelać do smażonych składników. Całość wymieszać i smażyć do momentu ścięcia się jaj. Wówczas ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)