Papryka z serem i cynamonem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1867
Składniki:
- 500 g koziego twarogu
- 4 słodkie, podłużne papryki czerwone
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka śmietany kwaśnej
- 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- sól
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody, przekroić w poprzek na kawałki i usunąć nasiona. Następnie pokrojoną paprykę wysmarować od zewnętrznej strony oliwą z oliwek i przełożyć na aluminiową tackę. Grillować ją przez 10 minut na rozpalonym grillu, przestudzić i obrać ze skóry. Twaróg kozi przełożyć do miski, dodać do niego śmietanę i razem rozetrzeć widelcem na jednolitą masę. Roztartą masę przełożyć na grillowane wcześniej papryki. Całość dokładnie zlepić ręcznie i posypać pieprzem czarnym oraz cynamonem.
Komentarze (0)