Jajecznica z serem i warzywami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2009
Składniki:
- 25 g koziego sera twarogowego
- 4 jajka
- 2 listki świeżej bazylii do dekoracji
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mleka
- pęczek botwinki
- sałata strzępiasta
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie przełożyć je na talerz, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i skropić oliwą z oliwek. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę, wlać mleko i roztrzepać je widelcem. Roztrzepane składniki przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy całość ściągnąć z ognia, przełożyć do warzyw na talerzu i posypać rozdrobnionym na małe kawałki twarogiem kozim. Gotową potrawę udekorować listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)