Jajecznica z grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 4515
Jajecznica z grzybami
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 dag rydzów lub borowików
  • 5 jajek
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 cebula
  • trochę drobno posiekanego szczypiorku

Opis przygotowania:

Grzyby pokrój i uduś na maśle wraz z drobno posiekaną cebulą. Po uduszeniu dodaj do nich śmietanę. Gdy śmietana się zagotuje - wbij jajka i dodaj drobno posiekany szczypiorek. Jajecznicę smaż na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż się zetnie.

Autor: magdam

1 komentarz

czy nie lepiej te grzyby do jajecznicy najpierw obgotowac?

Podobne przepisy