Jajecznica z tofu, grzybami shitake i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6021
Składniki:
- 30 g tofu
- 20 g grzybów shitake
- 4 jajka
- 2 owoce awokado
- 2 łyżki oleju
- 1 limonka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Grzyby shitake oczyścić, umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Tofu pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać grzyby shitake i smażyć przez 1,5 minuty. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu i dodać do grzybów razem z tofu. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą. Smażyć na złoty kolor, po czym wyłożyć na talerz. Awokado umyć, obrać ze skóry, pozbawić pestki, miąższ pokroić w plastry i dodać do składników. Limonkę przekroić na ćwiartki i dodać do jajecznicy po jednej. Z reszty limonki wycisnąć sok i polać całą potrawę.
Komentarze (0)