Jajecznica z gorzkim melonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3654
Składniki:
- 20 g szynki gotowanej
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju
- 2 owoce gorzkiego melona (przepękla ogórkowatego)
- 1 cebula
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Owoce gorzkiego melona umyć, przekroić na połowy, usunąć nasiona, a resztę pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojoną drobno cebulę, zeszklić i dodać melona. Doprawić pieprzem oraz solą i smażyć przez 1,5 minuty. Następnie dodać do tego pokrojoną w kostkę szynkę i smażyć przez 1 minutę. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli, przelać na patelnię i smażyć do czasu, aż się zetną. Całość podczas smażenia dokładnie wymieszać, po czym przełożyć na talerz.
Komentarze (0)