Jajecznica z durianem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1421
Składniki:
- 4 jajka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki mleka 2%
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 owoc duriana
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Owoc duriana umyć, osączyć z wody i wyłuskać miąższ z jego kolczastej skóry. Wyłuskany miąższ pokroić na małe kawałki, oprószyć szczyptą soli, pieprzu białego i smażyć go przez 1,5 minuty na rozgrzanej oliwie na patelni. Następnie jajka wbić do kubka, zalać je mlekiem, wsypać do tego mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu i roztrzepać widelcem. Roztrzepanymi składnikami zalać smażonego duriana i całość smażyć pod przykryciem do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)