Jajecznica z durianem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1421
Jajecznica z durianem
fot. BrownGuacamole / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki mleka 2%
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 owoc duriana
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Owoc duriana umyć, osączyć z wody i wyłuskać miąższ z jego kolczastej skóry. Wyłuskany miąższ pokroić na małe kawałki, oprószyć szczyptą soli, pieprzu białego i smażyć go przez 1,5 minuty na rozgrzanej oliwie na patelni. Następnie jajka wbić do kubka, zalać je mlekiem, wsypać do tego mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu i roztrzepać widelcem. Roztrzepanymi składnikami zalać smażonego duriana i całość smażyć pod przykryciem do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów