Jajecznica z boczkiem w curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1891
Składniki:
- 20 g wędzonego boczku
- 4 jajka
- 2 pomidory
- 2 łyżki mleka 2%
- 1 zielony ogórek
- 1 cebula
- 1 łyżeczka curry
- garstka świeżej mięty
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory oraz ogórki pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać curry, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać widelcem. Następnie boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do zeszklonego boczku. Wlać do tego roztrzepane wcześniej składniki, całość wymieszać i smażyć do chwili, aż całość się zetnie. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i dodać do warzyw na talerzu. Gotową potrawę posypać listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)