Sałatka owocowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2173
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 50 ml mleka kokosowego
- 2 banany
- 2 kiwi
- 2 nektaryny
- 2 łyżki obranych orzechów włoskich
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 ananas
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Banany obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Kiwi obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych bananów. Następnie nektaryny pozbawić pestek, pokroić w cienką słomkę i dodać do owoców w misce. Ananasa przekroić na połówki, usunąć rdzeń, wydrążyć miąższ i dodać do składników w misce. Całość zalać mlekiem kokosowym, zasypać cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać i przełożyć do szklanek. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę, przełożyć ją do szprycy i wycisnąć na sałatkę owocową. Wszystko posypać orzechami włoskimi.
Komentarze (0)