Jajecznica z bekonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5425
Jajecznica z bekonem
fot. Daniel Panev / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 plasterków bekonu
  • 4 jajka
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 mały pomidor

Opis przygotowania:

Plasterki bekonu podsmaż (na średnim ogniu) na chrupko i przełóż na oddzielny talerz. Jajka, śmietanę, sól i gałkę muszkatołową dokładnie wymieszaj, wlej na patelnię, na której smażony był bekon i smaż na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Jajecznicę zdejmij z ognia, gdy jajka się zetną. Jajecznicę obłóż bekonem, posyp szczypiorkiem i przybierz kawałkami podmiorów.

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów