Jajecznica z bekonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5425
Składniki:
- 6 plasterków bekonu
- 4 jajka
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 1/4 łyżeczki soli
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 mały pomidor
Opis przygotowania:
Plasterki bekonu podsmaż (na średnim ogniu) na chrupko i przełóż na oddzielny talerz. Jajka, śmietanę, sól i gałkę muszkatołową dokładnie wymieszaj, wlej na patelnię, na której smażony był bekon i smaż na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Jajecznicę zdejmij z ognia, gdy jajka się zetną. Jajecznicę obłóż bekonem, posyp szczypiorkiem i przybierz kawałkami podmiorów.
Komentarze (0)