Grzanki z bekonem, jajkami i musztardą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1642
Składniki:
- 4 kromki chleba pszennego
- 4 plastry wędzonego bekonu
- 4 jajka
- 2 łyżki musztardy rosyjskiej
- pieprz świeżo zmielony
- sól
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Kromki chleba przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i przyrumienić je z obu stron. Po przyrumienieniu drugiej strony nałożyć na nie plastry wędzonego bekonu i wbić na to jajka. Całość smażyć pod przykryciem do chwili ścięcia się białek jaj. Wtedy składniki ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i polać musztardą rosyjską. Wszystko posypać szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)