Grzanki z bekonem, jajkami i musztardą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1642
Grzanki z bekonem, jajkami i musztardą
fot. ultrakml / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba pszennego
  • 4 plastry wędzonego bekonu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Kromki chleba przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i przyrumienić je z obu stron. Po przyrumienieniu drugiej strony nałożyć na nie plastry wędzonego bekonu i wbić na to jajka. Całość smażyć pod przykryciem do chwili ścięcia się białek jaj. Wtedy składniki ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i polać musztardą rosyjską. Wszystko posypać szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów