Jajka nadziewane majonezem i przecierem pomidorowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3573
Jajka nadziewane majonezem i przecierem pomidorowym
fot. whitneyinchicago / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 12 jaj
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 0,5 łyżeczki mielonej, wędzonej papryki
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki słodkiej, czerwonej papryki
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Wydrążone żółtka przełożyć do miski. Do żółtek w misce dodać majonez, przecier pomidorowy i wędzoną paprykę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i wlać ocet winny. Zmiksować mikserem na jednolitą masę, przełożyć ją do szprycy i wycisnąć do białek jaj. Wszystko przełożyć na tacę i posypać mieloną, słodką papryką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów