Jajka nadziewane majonezem i przecierem pomidorowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3573
Składniki:
- 12 jaj
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 0,5 łyżeczki mielonej, wędzonej papryki
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki słodkiej, czerwonej papryki
- sól
Opis przygotowania:
Jajka włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Wydrążone żółtka przełożyć do miski. Do żółtek w misce dodać majonez, przecier pomidorowy i wędzoną paprykę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i wlać ocet winny. Zmiksować mikserem na jednolitą masę, przełożyć ją do szprycy i wycisnąć do białek jaj. Wszystko przełożyć na tacę i posypać mieloną, słodką papryką.
Komentarze (0)