Jagnięcina z ziemniakami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2065
Jagnięcina z ziemniakami
fot. docman / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg jagnięciny z kością
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cukinia
  • gotowy sos pieczeniowy jasny
  • kilka liści świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Mięso umyć, pokroić na porcje, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć do miękkości z obu stron. Pod koniec smażenia posypać je posiekanym rozmarynem i dodać do ziemniaków. Gotowy sos pieczeniowy podgrzać na patelni zgodnie ze sposobem przyrządzania i polać nim ziemniaki. Pomidory umyć, osączyć z wody i przekroić na połowy. Cukinię pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki, poddusić na patelni bez tłuszczu, doprawić solą oraz pieprzem i dodać do ziemniaków.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów