Jagnięcina z ziemniakami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2065
Składniki:
- 0,5 kg jagnięciny z kością
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 pomidory
- 2 czerwone papryki
- 1 cukinia
- gotowy sos pieczeniowy jasny
- kilka liści świeżego rozmarynu
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Mięso umyć, pokroić na porcje, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć do miękkości z obu stron. Pod koniec smażenia posypać je posiekanym rozmarynem i dodać do ziemniaków. Gotowy sos pieczeniowy podgrzać na patelni zgodnie ze sposobem przyrządzania i polać nim ziemniaki. Pomidory umyć, osączyć z wody i przekroić na połowy. Cukinię pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki, poddusić na patelni bez tłuszczu, doprawić solą oraz pieprzem i dodać do ziemniaków.
Komentarze (0)