Jagnięcina z ryżem i papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2071
Jagnięcina z ryżem i papryką
fot. Alaskan Dude / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg jagnięciny bez kości
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i przełożyć na środek talerza. Jagnięcinę natrzeć solą, pieprzem, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na rumiany kolor. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę, dodać do mięsa z cebulą i smażyć do miękkości mięsa. Następnie całość wyłożyć ryż i posypać majerankiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów