Jagnięcina z ryżem i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2071
Składniki:
- 0,5 kg jagnięciny bez kości
- 1 szklanka ryżu
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 czerwone papryki
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i przełożyć na środek talerza. Jagnięcinę natrzeć solą, pieprzem, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na rumiany kolor. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę, dodać do mięsa z cebulą i smażyć do miękkości mięsa. Następnie całość wyłożyć ryż i posypać majerankiem.
Komentarze (0)