Francuski deser
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2980
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki
- 20 g truskawek
- 6 okrągłych gotowych ciastek biszkoptowych
- 5 g płatków migdałowych
- 3 g rodzynek
- 0,5 szklanki cukru pudru.
Opis przygotowania:
Truskawki umyć, osaczyć z wody, usunąć szypułki, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Na tackę wyłożyć gotowe ciastka biszkoptowe i posypać sparzonymi rodzynkami. Następnie śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę. Ubitą przełożyć do szprycy i wycisnąć na powyższe składniki. Na koniec dodać do tego pokrojone truskawki oraz płatki migdałowe.
Komentarze (0)