Jabłka z tortillą w czekoladzie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1436
Jabłka  z tortillą w czekoladzie
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 2 jabłka Reneta
  • 2 placki tortilli
  • 0,5 szklanki letniej wody

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm, pozbawić nasion i przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony, po czym dodać do tego połamaną na drobne kawałeczki czekoladę i rozpuścić. Jabłka z rozpuszczoną czekoladą zagotować, po czym ściągnąć z ognia. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na drugą, rozgrzana patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Usmażoną ściągnąć z ognia, podzielić na małe kawałki i wyłożyć na nie jabłka z czekolada.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów