Jabłka z tortillą w czekoladzie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1436
Składniki:
- 250 g gorzkiej czekolady
- 2 jabłka Reneta
- 2 placki tortilli
- 0,5 szklanki letniej wody
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm, pozbawić nasion i przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony, po czym dodać do tego połamaną na drobne kawałeczki czekoladę i rozpuścić. Jabłka z rozpuszczoną czekoladą zagotować, po czym ściągnąć z ognia. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na drugą, rozgrzana patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Usmażoną ściągnąć z ognia, podzielić na małe kawałki i wyłożyć na nie jabłka z czekolada.
Komentarze (0)