Jabłka z miodem i sezamem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2368
Składniki:
- 200 ml miodu lipowego
- 6 zielonych jabłek
- 6 listków mięty
- 2 szklanki sezamu
- 1,5 szklanki sezamu
- 1 łyżka cukru pudru
- 6 ozdobnych wykałaczek
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, zalać 1 l wody i ugotować na półmiękko (nie rozgotowywać). Następnie odcedzić. Miód przelać do odpowiedniego naczynia i zanurzyć w nim całe jabłka. Następnie jabłka posypać ziarnami sezamu i włożyć na 20 minut do lodówki. Po tym czasie jabłka wyciągnąć i przełożyć na talerz. Na ozdobne wykałaczki nabić liście mięty i wbić w owoce. Całość posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)