Jabłka zapiekane z miodem i cukrem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 903
Jabłka zapiekane z miodem i cukrem
fot. fotografiche / elements.envato.com

Składniki:

  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 4 jabłka papierówki
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Papierówki umyć i dobrze osuszyć. Następnie oprószyć je szczyptą mielonego cynamonu i przełożyć na żaroodporne spodeczki. Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić, po czym polać miodem lipowym i obsypać cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów