Okra z miodem i sezamem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1344
Okra z miodem i sezamem
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 kg okry
  • sól

Opis przygotowania:

Okrę umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki do miski. Miód lipowy zmieszać z sokiem cytrynowym w kubku i polać tym okrę w misce. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, posypać sezamem, dokładnie wymieszać i po 15 minutach podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów