Jabłka z bitą śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2962
Składniki:
- 4 duże jabłka
- 2 torebki bitej śmietany
- 1 pomarańcza
- 1 łyżka startej czekolady
- 2 łyżki rodzynek
- 1 łyżka cukru
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, ściąć górę i wydrążyć środek łyżeczką. Jabłka położyć na patelni o wysokich brzegach, zalać słodką wodą na około 3/4 wysokości i gotować na małym ogniu na półmiękko. Wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu. Do każdego jabłka włożyć bitą śmietanę w taki sposób, aby wystawała do góry poza owoc. Udekorować rodzynkami, pokrojoną na drobno pomarańczą i posypać czekoladą.
Komentarze (0)