Jabłka pieczone z orzechami i cynamonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 714
Jabłka pieczone z orzechami i cynamonem
fot. verchmarco (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 4 słodkie jabłka
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, odsączyć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić je w cienkie plastry, usunąć z nich gniazda nasienne a miąższ przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Całość posypać mielonym cynamonem i tłuczonymi orzechami włoskimi. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż miąższ z jabłek zacznie się kurczyć.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów