Jabłka pieczone z orzechami i cynamonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 714
Składniki:
- 200 g tłuczonych orzechów włoskich
- 4 słodkie jabłka
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, odsączyć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić je w cienkie plastry, usunąć z nich gniazda nasienne a miąższ przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Całość posypać mielonym cynamonem i tłuczonymi orzechami włoskimi. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż miąższ z jabłek zacznie się kurczyć.
Komentarze (0)