Bataty pieczone z cukrem, masłem i cynamonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2171
Bataty pieczone z cukrem, masłem i cynamonem
fot. Vox Efx / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 bataty
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka brązowego cukru

Opis przygotowania:

Bataty wyszorować pod bieżąca wodą, osuszyć je papierowym ręcznikiem i lekko naciąć nożem z jednej strony. Następnie przełożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania. W miejsce nacięć wsypać cukier i cynamon. Na wierzch wyłożyć masło, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec do miękkości. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy