Tabouleh
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2739
Składniki:
- 3 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 dymki ze szczypiorkiem
- 1 szklanka kaszy jęczmiennej
- 1 łyżka soku z limonki
- natka zielonej pietruszki
- garść świeżej mięty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz miętę opłukać i osączyć z wody. Kaszę opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować i odparować. Do odparowanej kaszy wlać oliwę oraz sok z limonki i dokładnie wymieszać. Pomidory naciąć w górnej części, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć nasiona i pokroić miąższ w kostkę. Miętę, natkę pietruszki oraz dymkę ze szczypiorkiem pokroić drobno. Wszystkie pokrojone składniki połączyć z kaszą, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)